project_collaboration

Project

Het project “De “black box” van samenwerkend leren geopend” is een project van de Universiteit Utrecht, Faculteit Sociale Wetenschappen, afdeling Educatie. Het project is gefinancierd door NWO-PROO (projectnummer 411-11-632).

Doel van het project is ten eerste om een review studie uit te voeren. Deze review studie beslaat wetenschappelijk onderzoek naar samenwerkend leren en beantwoordt de volgende twee vragen:

  1. Hoe beïnvloedt de didactische vormgeving van samenwerkend leren (o.a., mate van afhankelijkheid, groepssamenstelling) de interactieprocessen tussen leerlingen?
  2. Hoe beïnvloeden interactieprocessen tussen leerlingen de leeropbrengsten van samenwerkend leren?

Daarnaast is het doel van het project om leraren die geïnteresseerd zijn in samenwerkend leren te informeren over de uitkomsten van de review studie, zodat de inzichten uit het project gebruikt kunnen worden in het Nederlandse onderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>